ELECTRÒNICA CREATIVA

A càrrec d'Andrés Costa els dies 3, 4 i 5 de juliol de 17 a 20h.

En aquest taller aprendrem a utilitzar l'electrònica de manera creativa. Ens introduirem a l'Art digital i electrònic des de la pràctica, utilitzant eines de prototipat ràpid com Arduino. Farem petits projectes i exercicis que ens permetin iniciar-nos a l'ús de sensors, motors, botons i leds. Coneixerem quines són les pràctiques artístiques que utilitzen la tecnologia com un mitjà per a l'expressió i reflexió artística. 

Primera Sessió: Introducció del taller: Què és l'Art electrònic? A través d'exemples d'obres, artistes i makers coneixerem les possibilitats de l'electrònica creativa. Ens introduirem en la plataforma de prototipat en electrònica més popular: Arduino. Farem el "hello world" de l'electrònica per conèixer la interfície del programari i els elements bàsics d'un circuit.

Segona Sessió: Veurem els principis bàsics per connectar sensors analògics, botons i un motors. Paral·lelament, avançarem en l'escriptura del codi que ens permeti llegir els sensors i controlar motors o leds.

Tercera Sessió: Escriurem un petit programa amb el qual podrem crear el nostre primer projecte interactiu.

*Andrés Costa: Artista Visual, Màster en Art Digital per la Universitat Pompeu Fabra. Amb una producció polimorfa i multidisciplinar. És membre del col·lectiu ene_ene, amb el qual s'han desenvolupat cinestèsia, dispositius per a una algorísmia del cos, una peça experimental que combina performance, robòtica i so per reflexionar sobre les maneres en què la tecnologia modifica i significa nostres moviments i el cos. Gaudeix desarmant els aparells electrònics que es troba, ja sigui per reparar-los, transformar-los o reutilitzar-ja que s'oposa a la cultura del rebuig.

 

INSCRIPCIÓ

 

Torna a l'Escola d'Estiu

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)