RESOLUCIÓ 2A CONVOCATÒRIA DE SUPORT A LA CREACIÓ BAUMANNLAB 2012/2

RESOLUCIÓ 2A CONVOCATÒRIA DE SUPORT A LA CREACIÓ BAUMANNLAB 2012/2, baumannlab, laboratori, creació jove, projectes d'arts visuals, processos de creació, producció cultural, difusió

El passat 30 de novembre el BaumannLab - laboratori de creació jove va tancar la segona convocatòria de suport a la creació per tal d’impulsar el desenvolupament de projectes d'arts visuals i processos de creació i producció cultural així com facilitar-ne la seva difusió. En aquesta convocatòria de beques i residències artístiques es presentaven també altres convocatòries paral·leles d’ajuts a la creació: grafiti invaders, projectes artístics en contextos educatius i projectes artístics en entitats d’educació en el lleure.

 

Beques i residències

El BaumannLab va obrir aquesta convocatòria amb l’objectiu de donar suport a la professionalització artística a joves creadors/ores mitjançant l’atorgament d’ajuts pel desenvolupament de projectes artístics, el suport i l’assessorament a través d’unes tutories de seguiment i la difusió del projecte. La convocatòria es va tancar amb un total d’11 projectes presentats que optaven a les diferents modalitats. El comitè de selecció va atorgar els ajuts d’aquesta convocatòria als següents projectes:

Menors de 20 anys de 700€: Revista de Parkour, d’un grup de joves de la ciutat (representant Ivan Freixas). El projecte presentat consisteix en l’edició d’una revista sobre el nou fenomen del Parkour.

Majors de 20 anys de 1.500€: Mola, de Guim Camps El projecte consisteix en escenificar el pes simbòlic que té la Mola pels vallesans, organitzant-hi activitats i una exposició col·lectiva de representacions de la muntanya.

Cessió de tallers: Es selecciona un projecte guanyador que rep, a més a més de la cessió del taller, una beca de 350€. Projecte guanyador: RetrAts, de Marta Romero. Diferents creadors/ores de diferents disciplines faran un exercici d'estil sobre la representació i l'estètica dels sentits. Al BaumannLab faran el bloc de dansa.

Projectes en espera segons la disponibilitat dels tallers:
1r. 8 maneres d’afrontar el buit, de Marc Ayala: A través de 8 mitjans (fotografia, vídeo, pintura…) l'autor vol explorar-se a sí mateix.
2n. Presència de Damià Arnau: Creació d'unes peces amb formes irregulars. Es vol reflexar que allò important no és el que són sinó el que queda marcat en el seu interior.

Per altra banda, el comitè ha valorat que un dels projectes presentats, tot i no haver estat seleccionat per rebre la beca, es pot acollir a la convocatòria de l’Antena per utilitzar el medialab i el seu equipament per a l’edició del vídeo. L’Antena és una proposta del BaumannLab per a la recepció permanent de propostes expositives, activitats i formacions en règim d’acollida o coproducció i ús del medialab i el seu equipament. Aquest projecte és Muntatge i exhibició del documental Maji de Carmen Jiménez que consisteix en la realització de la postproducció d'un migmetratge gravat a l'Àfrica Oriental i programació d'activitats de sensibilització per difondre el vídeo realitzat.

 


Projectes artístics en contextos educatius i en entitats d'educació en el lleure

El BaumannLab va obrir dues convocatòries de projectes artístics en contextos educatius, una d’elles dirigida a entitats de lleure i l’altra a centres d’educació secundàriade Terrassa amb l’objectiu de promoure projectes i iniciatives que utilitzin els processos artístics com a estratègia pel desenvolupament de l’actitud crítica dels i les joves i per fomentar-ne la seva participació activa i creativa. Els projectes guanyadors han sigut:

Contextos educatius:Terrassa x un forat de l’INS Terrassa. Creació d'un espai d'experimentació basat en la càmera fosca per fer retrats de llocs significatius de la ciutat. També s'organitzaran trobades amb altres col·lectius i tallers de fotografia estenopeica.

Entitats de lleure: Lleure i reivindicació, alternatives d’educació del CE Can Parellada. Realització de solucions creatives on els infants puguin transmetre i proposar idees per definir visualment els valors que transmet l'educació en el lleure.

 

Grafiti invaders

Grafiti Invaders és una convocatòria del BaumannLab amb la col·laboració de Participació Ciutadana que té per objectiu la realització d'un graffiti establint prèviament un diàleg amb el teixit social del territori, en aquest cas el barri de Les Arenes – La Grípia – Can Motllor. El projecte mereixedor de l’ajut ha sigut:

Projecte Les Arenes, dels grafiters Mohamed, Vidal i Albert. La seva proposta consisteix en fer un grafiti a partir d'una idea proposada pels veïns del barri de Les Arenes.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)