Notícies

10.10.2017

Dissabte 28 a les 19.30h farem la Descomunal 16: ALLIBEREM LES FRONTERES DE LA CREACIÓ!

hack club 5
10.10.2017

Sessió dedicada a l'electrònica musical Do it Yourself (fes-ho tu mateix)

Com a convidat tindrem al col·lectiu Befaco, projecte resident d'Hangar que fa els seus propis dissenys de sintetitzador per mòduls.

Ens explicaran com funcionen els circuits per fer música, des de coses senzilles com un to, fins a fer música amb un sintetitzador modular, veurem com l'electricitat es converteix en so, i com nosaltres mateixos podem fer els nostres propis sons.

Amb: Matics Bcn
Col·laboren: Mediaestruch (Sabadell) i Hangar (Barcelona)

10.10.2017

Repàs als còmics interactius i noves narratives digitals per Núria Nia i introducció pràctica al còmic interactiu de Mars Oddity amb demo, a càrrec de les seves creadores.

Mars Oddity és un còmic interactiu pensat per ser llegit en un navegador. Tanmateix es planteja una futura adaptació a app o el llançament en plataformes de videojoc tipus Steam, que sovint també són espai d’experiments més narratius i experimentals.

Sessió ideada per a aquelles persones interessades per la narrativa interactiva i de nous mitjans.  

Artista resident a Mediaestruch (Sabadell).

28.09.2017

A partir del disseny d'objectes senzills aprendrem a utilitzar la tecnologia d'impressió 3d fent ús dels recursos oberts disponibles a internet. Aquests ens ajuden a pensar en la impressió 3d, no només com una tecnologia de producció d'objectes, sinó també com una manera de pensar-los. En aquesta manera està el potencial creatiu de la impressió 3d.

Sessió 1

- Què és i com funciona una impressora 3d?

- Eines open source que ens ajuden a fer realitat les nostres idees

- Coneixerem projectes artístics que han utilitzat la impressió 3d com a eina creativa

28.09.2017

Sessió dedicada a la Biologia feta en casa. De la mà dels Biohackers coneixerem el DIYBIO. Aquest col·lectiu treballa fent diversos projectes com la fabricació de màquines per a biologia o l’auto exploració mèdica. En aquesta sessió veurem de manera pràctica com funciona el cultiu de microorganismes i les seves finalitats.

http://www.diybcn.org/

 

Més informació sobre el hack club aquí

27.09.2017

El BaumannLab obre la convocatòria anual de beques de suport a la creació artística amb la finalitat de donar impuls a les trajectòries individuals i als processos creatius, i fomentar àmbits i contextos específics en els quals desenvolupar oportunitats de creació. Les beques són:

Beques de suport a la creació per a projectes d’arts visuals o pensament contemporani - 1.800€
Per a menors de 35 anys

Beca per al disseny d’accions formatives - 1.800€
Per a dissenyar una formació en el marc del programa de formació del BaumannLab.

27.09.2017

Beca a projectes d'arts visuals o pensament contemporani. Es poden presentar creadors i productors culturals que estiguin o vulguin desenvolupar un projecte artístic o proposta cultural vinculat a la creació contemporània, ja sigui en la seva fase de recerca o de realització, producció o difusió. Poden optar també agents, entitats o col·lectius d'altres camps professionals que proposin una interacció entre pràctica artística i context.

Té una dotació econòmica de 1.800€ per producció i honoraris (màxim de 720€).

27.09.2017

Convocatòria per a dissenyar una proposta d’accions formatives en el marc del programa de formació del BaumannLab. Les accions formatives hauran de tractar un mateix concepte o línia discursiva que tingui a veure amb el context de Terrassa, els seus barris, habitants, les seves les rodalies, etc.

27.09.2017

Convocatòria adreçada a joves fins a 35 anys (nascuts de 1982 en endavant). Es podrà presentar un projecte individual o col·lectivament. L'ajut inclou una dotació de 1.000€ per material i honoraris (màx. 400€)

27.09.2017

Convocatòria per a la investigació o producció en l’àmbit de l’art digital i l’experimentació audiovisual. L’objectiu d’aquesta beca és fomentar la creació de projectes que relacionin art i noves tecnologies i la recerca en aquest camp.

L'ajut inclou una dotació de 1.000€ per material i honoraris (màx. 400€).

Convocatòria adreçada a joves de fins a 35 anys (nascuts de 1982 en endavant) o que formin part de col·lectius on més de la meitat compleixen aquesta condició. Es podrà presentar un projecte individualment o en col·lectiu.

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)