LA INCUBADORA

La Incubadora és una proposta que neix on conflueixen els projectes Districte jove i el BaumannLab, en la dinamització i foment de l’autogestió dels i les joves, i el suport al desenvolupament de projectes artístics.

Una incubadora és un aparell que dóna calor a nadons prematurs per tal que acabin de madurar. El que pretenem amb la incubadora és justament això: acollir i donar calor a propostes esboçades, idees esbojarrades, inquietuds per aprendre tècniques artístiques... per acabar de donar-los forma.

En aquest espai es treballarà el desenvolupament de les actituds i punts de vista crítics dels joves a partir de la seva participació activa en processos artístics i/o de l’experimentació d’una tècnica artística.

Els seus objectius principals serien:

Donar suport als projectes / idees / propostes artístics / creatius de joves de la ciutat.

Donar-los eines per a la seva autogestió.

 

_A qui es dirigeix?

A joves de 12 a 25 anys participants del projecte Districte jove, havent fet especial difusió als instituts de la ciutat.

 

_Què farem?

- Aprendre a desenvolupar un projecte artístic.

- Aprendre tècniques específiques i experimentar amb elles.

- Crear un espai de coneixement compartit en el que tothom pugui aportar els seus sabers i experiències. Reflexió sobre la cultura lliure, codi obert, autoria col·lectiva...

 

_Com ho farem?

- Els integrants d’aquest projecte podran fer ús dels espais (medialab, tallers, sala d’exposicions) i del material del BaumannLab. Seguiran els procediments que es fan servir amb els altres projectes becats per tal que coneguin quins són els circuïts habituals.

- S’establiran espais de seguiment i acompanyament entre els dos projectes per tal de vetllar perquè les propostes es desenvolupin amb el màxim de recursos i possibilitats a l’abast dels i les joves i enriquir els dos projectes.

- Hi haurà un espai a la web del BaumannLab per a visibilitzar aquestes propostes que es podran fer servir si es vol per els i les joves que impulsin el projecte (http://baumannlab.cat/enresidencia).

- El resultat final o el procés de treball es podrà visibilitzar fent servir els circuïts del BaumannLab.

 

_Qui ho durà a terme?

Qualsevol educador de Districte jove amb el suport del BaumannLab. Per proximitat, segurament qui impulsarà més propostes en el context de la incubadora serà la parella educativa que estigui a l’espai de trobada de la Baumann.

 

_Per què fem LA INCUBADORA?

Participant activament en els processos de creació artística es potencia els coneixements que ajuden a superar el rol de consumidor, públic o espectador passiu i afavoreixen que les persones tinguin una mirada més complexa sobre la realitat.

Exercir un rol actiu en l'aportació de continguts culturals significa que cada persona, a part de ser espectador, també que aporta el seu gra de sorra al conjunt dels productes culturals de la societat. Això també el converteix en productor d'un coneixement que, després, es posa en circulació i enriqueix a tota la comunitat.

A més a més, el fet de treballar en espais de treball col·laboratiu, d’intercanvi de coneixements es desenvolupen competències de com treballar en grup, com enriquir-se amb el coneixement de tot el grup, com desenvolupar projectes...

El treball amb processos de creació activa altres situacions i formes de relacionar-se amb la producció del saber que estan directament en sintonia amb els valors que definiran la societat i el mercat del treball del segle XXI.

bitàcora

Filtrar entrades per etiquetes:
NOTÍCIA (1)

LA INCUBADORA: GRUPS FOTOGRAFIA I TEATRE

,

A finals de curs passat, vem fer dos tastets artístics dins la programació de Districte Jove Baumann, un de fotografia i un de teatre. D'aquests dos tallers s'han creat dos grups que es segueixen trobant  per anar aprenent més i intercanviar coneixements de forma conjunta i autogestionada. 

(ↄ) 2011 by communia.org (powered by Drupal)